Begin

Klik hieronder op een onderwerp om meer te lezen.


Zorg

'De zorg' gaat over onze gezondheid. Op de foto zie je een vrouw die een prik krijgt van de dokter. Klik op dit blok voor meer informatie over de zorg.

Geld

Het is belangrijk dat we goed omgaan met geld, maar hoe doe je dat? Op de foto zie je een spaarvarken met muntjes. Klik op dit blok voor meer informatie over geld.

Veiligheid

De politie moet ervoor zorgen dat het veilig is op straat. Op de foto zie je vijf politieagenten. Klik op dit blok voor meer informatie over veiligheid.

Samen leven

Iedereen is anders, daarom is samen leven niet makkelijk. Op de foto zitten zes mensen samen aan een tafel. Klik op dit blok voor meer informatie over samen leven.

Wonen

Iedereen wil graag ergens kunnen wonen. Op de foto zie je rijtjeshuizen. (De foto is gemaakt door Henk-Jan van der Klis.) Klik op dit blok voor meer informatie over wonen.

Buitenland

Nederland moet goed omgaan met andere landen. Op de foto zie je vlaggen van Duitsland en de Europese Unie. Klik op dit blok voor meer informatie over het buitenland.

Leger

Elk land moet zich kunnen verdedigen. Daarvoor hebben we een leger. Op de foto zie je rennende soldaten. Klik op dit blok voor meer informatie over het leger.

Scholen

Onderwijs krijg je op school. Op de foto zie je een klaslokaal. Klik op dit blok voor meer informatie over onderwijs.

Klimaat

We moeten goed voor de aarde zorgen. Op de foto zie je een mooi bos met zonlicht door de bomen. Klik op dit blok voor meer informatie over het klimaat.

Werk

Het is belangrijk dat er genoeg werk is. Op de foto zie je een man en een vrouw die in een café werken. Klik op dit blok voor meer informatie over werk.